Beantwoord 5 vragen over jouw voornaam.     Jouw voornaam:

Voornaam Marjolijn

Marjolijn is een meisjesnaam. De naam stamt af van Marjolein en de herkomst is Nederlands. Op onze website hebben 30 mensen met de naam Marjolijn hun eigen naam gewaardeerd met 4.5 sterren(van de 5). Zéér tevreden dus. De naam wordt helaas vaak fout geschreven. Voor engelstaligen is de naam niet altijd makkelijk om uit te spreken. Bijnamen van Marjolijn zijn Marjo, Mar en Lijn.
Is jouw naam Marjolijn? Help ons, en beantwoord enkele vragen over jouw naam.

Betekenis Marjolijn

De betekenis van Marjolijn is: "marjoram(kruid). Ook bekend als Majoraan of Worstkruid".

Waardering


30 mensen met de naam Marjolijn hebben gestemd op hun naam. Stem ook op jouw naam.


Waardering


Makkelijk te schrijven


Makkelijk te onthouden


Uitspraak


Engelse uitspraak


Mening buitenlanders

Naam ideeen

Leuke namen voor een broertje van Marjolijn zijn: Rick, Rutger, René, Maarten, Peter. Leuke namen voor een zusje van Marjolijn zijn: Annelot, Leonie, Birgitte, Suzanne, Suzan. Bekijk meer bijpassende namen.

Categorieën

Marjolijn is opgenomen in de volgende categorieen:
Meisjesnamen met 9 letters250 namenMeisjesnamen met een M250 namenMeisjesnamen eindigend op N250 namenMeisjesnamen met lelijke engelse uitspraak100 namenJaren 70 namen319 namen


Populariteit Marjolijn per jaar

(Marjolijn komt in Nederland 0 keer voor als jongensnaam, en 3514 keer als meisjenaam.)

200
150
100
50
 
1990
2000
2010
2020


10 reacties

Marjolijn 40 jaar   28-06-2011
Het is met de ijsjes ij! dus ik moet ALTIJD spellen en heb er echt de pest aan als ze het fout schrijven. Verder vind het niet zo'n speciale naam. Maargoed we doen het er maar mee ;-)
Marjolein 69 jaar   28-02-2012
Marjolijne Ik weet waaraan je denkt, Marjolijne Aan die man met dat nobele gezicht Zijn lei is schoner dan de mijne Allicht, allicht Maar denk eens aan al die wichtjes die je bij hem krijgen zou Al die nobele gezichtjes, niks voor jou, niks voor jou refr.: Doe je wollen sokjes aan, Marjolijne Kom langs de zoldertrap zo zachtjes als je kan Waarom denk je dat die maan daar staat te schijnen Marjolijne, ik word er zo weemoedig van Hier beneden ligt een perkje te geuren Het decor voor het begin van een roman Waarom blijf je nou nog boven zitten zeuren Marjolijne, Marjolijne, Marjolijne, doe je wollen sokjes an Ik weet waaran je denkt, Marjolijne Aan die schlemiel met dat parelgrijze vest Zijn banksaldo is hoger dan het mijne Weet ik best, weet ik best Maar denk eens aan al die visite die je bij hem krijgen zou Allemaal vesten in de suite, niks voor jou, niks voor jou refr.
Ik weet waaraan je denkt, Marjolijne Aan die vent met dat ravenzwarte haar Zijn haar is dikker dan het mijne 't Is waar, 't is waar Maar denk eens aan al die knulletjes die je bij mij krijgen zou Allemaal donkerblonde krulletjes, die van jou, die van jou refr.
Wim Sonneveld
Marjolijn 52 jaar   9-04-2012
Een prachtige Nederlandse naam met een ver Frans verleden voorin heel bijzonder omdat mijn overgrootmoeder française was en ik een huis in de Savoie heb waar mijn naam oorspronkelijk vandaan komt
Marjolijn 43 jaar   3-06-2012
Dat mijn naam met een 'lange ij' wordt geschreven is niet altijd handig, je moet het er altijd bijzeggen... Maar ik vind het ook erg bijzonder, dus ben zeer tevreden over mijn naam!
Marjolijn 36 jaar   18-07-2012
We moeten inderdaad de lange ij erbij zeggen, maar dat maakt de naam ook wel weer leuk.
Na 4 jaar op een school te hebben gezeten, stond er alsnog Marjolein op het diploma... Grrr !
hihi
Marjolijn 42 jaar   23-09-2012
Ik ben heel blij met mijn naam. Die lange ij vind ik wel leuk. In mijn achternaam zit ook een lange ij, waar je een i zou verwachten. Dus ik zeg altijd '2 x lange ij'. En dat liedje van Wim Sonneveld is heerlijk, dat heeft mijn vader wat gezongen ;)
Marjolijn 20 jaar   15-11-2012
leuke naam,maar ik heb problemen om de 'R' uit te spreken,dus ze denken vaak dat ik Majolijn heet.
Marjolijn 41 jaar   30-11-2012
Mijn naam wordt vaak verkeerd geschreven, omdat het meestal met EI wordt geschreven. Maar ik vind mijn naam mooier in evenwicht.
Mmmmm 104 jaar   17-04-2013
hoi!
ik vind Marjolijn wel een mooie en bijzonder naam
Marjolijn 37 jaar   12-03-2015
Marjolijn wordt vaak met een korte EI geschreven. Dat is het lastige aan de naam. Ik zeg het er daarom ook altijd bij. Ik voel me geen Marjolein. Ik ben MarjolIJn.

Plaats reactie
Wil je een reactie plaatsen op deze pagina? Vul hieronder je voornaam in en klik op volgende:

Jouw voornaam:Is jouw naam Marjolijn? Stem zelf op jouw naam