Beantwoord 5 vragen over jouw voornaam.     Jouw voornaam:

Levi Betekenis & Herkomst

Levi is een voornaam van Hebreeuwse oorsprong en betekent "verbonden" of "gehecht". In de Hebreeuwse Bijbel (het Oude Testament) is Levi de derde zoon van Jakob en Lea en de stamvader van de Levieten, een van de twaalf stammen van Israël. De Levieten hadden speciale religieuze en politieke verantwoordelijkheden binnen de Israëlitische samenleving, waaronder het dienen als priesters en het bijhouden van de ark van het verbond.

De naam Levi wordt in verschillende culturen en talen gebruikt, waaronder het Engels, het Nederlands, en andere Europese talen. Het is een populaire naam voor jongens in landen als de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, en Nederland.

Levi is een naam met een sterke historische en religieuze achtergrond, en het is een aantrekkelijke keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een rijke betekenis en een verbinding met het Joodse of christelijke geloof. De naam heeft een eigentijdse en stijlvolle klank, waardoor het een populaire keuze is in de moderne tijd.

Waardering


38 mensen met de naam Levi hebben gestemd op hun naam. Stem ook op jouw naam.


Waardering


Makkelijk te schrijven


Makkelijk te onthouden


Uitspraak


Engelse uitspraak


Mening buitenlanders

Naam ideeen

Leuke namen voor een broertje van Levi zijn: Yannick, Jesse, Samuel, Wesley, Joey. Leuke namen voor een zusje van Levi zijn: Elien, Senna, Michelle, Nikki, Emi. Bekijk meer bijpassende namen.

Categorieën

Levi is opgenomen in de volgende categorieen:
Jongensnamen met 4 letters250 namenJongensnamen met een L250 namenJongensnamen eindigend op I250 namenMoeilijk te onthouden jongensnamen100 namenPopulaire Poolse jongensnamen250 namen


Populariteit Levi per jaar

(Levi komt in Nederland 2795 keer voor als jongensnaam, en 135 keer als meisjenaam.)

700
525
350
175
 
1990
2000
2010
2020


7 reacties

Levi 14 jaar   8-01-2012
Naam van onze zoon. Gekozen omdat het niet veel gehoord wordt in onze omgeving en uiteraard omdat we het een hele mooie naam vinden! Kort en krachtig. De naam past precies bij hem.
Levi 29 jaar   7-12-2012
het is een jongensnaam, maar ik ben een meisje.
Levi   6-12-2013
Ik heb een jongensnaam maar ben een meisje, echt zo irritant!
Levi 44 jaar   27-03-2014
de meeste mensen vinden dit een mooie naam
Levi 16 jaar   19-03-2019
ik wil liever Sterre heten! die naam past bij mij en vind ik ook mooi!
Levi 16 jaar   26-03-2020
Vroeger wou ik Sterre heten, maar nu vind ik Levi echt heel leuk! Nu ben ik echt heel tevreden met me naam. Ik ben blij dat ik Levi heet!
Deze naam vind ik ook gewoon bij mij passen!
Levi 23 jaar   11-05-2020
Levi is net als Senna zowel een jongens als meisjes naam. Ik heet zelf Elien maar ik maak dit namens mijn broer Levi en mijn zus heet Senna. Senna en Levi zijn allebei jongens en meisjes namen dus stop alsjeblieft met zeg het is meer een jongens naam of het is meer een meisjes naam.

Plaats reactie
Wil je een reactie plaatsen op deze pagina? Vul hieronder je voornaam in en klik op volgende:

Jouw voornaam:Is jouw naam Levi? Stem zelf op jouw naam